Ismét meghirdette pályázatát a Fejér Termék cím elnyerésére a Fejér Vármegyei Önkormányzat. A minősítés célja, hogy felhívják a figyelmet a vármegyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, továbbá hangsúlyozni a három alappillért, a hagyományt, az értéket és a minőséget. A vállalkozó kedvű termelők és termékelőállítók 2026. február 28-ig pályázhatnak.
A pályázatot feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban lehet benyújtani. A Fejér Termék Nagydíj elismerést vagy a Minősített Fejér Termék jelölést azok kaphatják meg, akik igazoltan Fejér vármegye közigazgatási területén termelt vagy gyűjtött alapanyagokból készült terméket állítanak elő. Fontos, hogy az adott termék kiemelkedő minőségű legyen, továbbá bírálják azt is, hogy az előállítás során mennyiben támaszkodnak valamilyen hagyományos módszerre, technológiára. A pályázatot kizárólag a termék előállítója adhatja be.
Az elismerést a Fejér Vármegyei Önkormányzat nevében a Fejér Termék Bizottság ítéli oda minden évben egy alkalommal, az átadásra pedig hagyományosan a Vármegyenapon tartott Vármegyekorzó keretében kerül sor.
A pályázatot 2026. február 28-ig lehet benyújtani személyesen vagy postai úton az alábbi elérhetőségen:
Fejér Vármegyei Önkormányzat
8000 Székesfehérvár
Szent István tér 9.
A részletes pályázati kiírás EZEN A LINKEN olvasható.











0 hozzászólás