Mint arról már többször beszámoltunk, június 29-én Velence által először érinti Fejér megyét Magyarország legnagyobb, Közép-Európa egyik legjelentősebb kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie. A szervezők az elmúlt hetekben szinte napról napra jelentettek be újabb és újabb nevező csapatokat, s közöltek fontos információkat a megmérettetéssel kapcsolatban. Az már előre kijelenthető, hogy a 2. szakasz, amely a Velence Korzótól startol majd, az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért etap lesz az idei sorozatban. A mezőnyben olyan sztárgárdák indítanak kerekeseket, mint az Astana (Alberto Contador és Lance Armstrong egykori "istállója") egyik alakulata és az UHC (UnitedHealthcare Pro Cycling Team), de a komplett szerb válogatott is igen komoly erőt képvisel.

A rajtnál világhírű hajósunk, Fa Nándor segédkezik majd, aki mellett a színészlegenda, Harrison Ford kezében is ott lehet a startpisztoly, ha sikerül programjába iktatni a velencei kiruccanást, amelyre hivatalos felkérést kapott Koszti András polgármestertől. Aligha kérdéses, hogy már csak az ő személyük okán is az érdeklődés kereszttűzébe kerül majd a Tour de Hongrie 2. szakasza, amelynek résztvevői megkerülik a Velencei-tavat, hogy aztán Kápolnásnyéken, a Halász kastély előtt "robbantsanak" egy részhajrát. Ezt követően a tótól északra megmásszák a dombokat, majd Székesfehérváron keresztül tekerve veszik célba a siófoki aranypartot.

A rangos viadal mezőnye (22 csapat sportolói) június 27. és július 2. között hat napon át, 52 település érintésével összesen 750 kilométert teljesít.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. december 18. kedd 14:34,
Auguszta napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.