Sok örömtől csillogó gyermekarc és hozzátartozóik mosolya járta át december 17-én délelőtt a Velence Korzó auláját, ahol a harmadik "Angyal kerestetik" jótékonysági akció ajándékozását tartották. Ennek keretében vehette át 108, támogatásra szoruló családban nevelkedő gyermek a hőn áhított és kívánság cédulára, azaz "angyal cetlire" felírt játékot, kisautót, babát, kreatív szettet, legót, társasjátékot, könyvet vagy éppen pendrive-ot. A kívánságteljesítő "angyalok" között ott volt a város polgármestere, Koszti András is, aki felesége és fia társaságában több ajándékot is kiosztott.

Bővebben: Újra arattak a velencei "angyalok"

A hivatalos projektnyitó eseménnyel kezdetét vette a Velencei-tó nagyszabású partfal rekonstrukciója. Mint ismert, a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással valósulnak meg a Velencei-tavi partfalat érintő rekonstrukciós munkálatok, amelyek célja a Velencei-tó vízminőségének fenntartható javítása, a part menti területek természet-közeli állapotának magasabb színvonalú megőrzése, biztosítása, illetve környezettudatos rehabilitációja. A projekt megvalósításával összességében jelentősen javul a Velencei-tó esztétikai képe, Víz Keretirányelv szerinti állapota, és a védett területek ökológiai állapota. A projektzárás tervezett időpontja: 2021. augusztus 31.

Bővebben: Megkezdődött a partfal rekonstrukció

Koszti András polgármester nyitotta meg a legújabb kiállítást Velencén. Az íróként is termékeny Mary T. Csajághy (Csajághy Mária) és Káldy Imre amatőr festők második alkalommal mutathatják be alkotásaikat a Velence Korzó első emeleti kerengőjén. A két nyugdíjas művészléleknek egyébként összességében ez a harmadik közös tárlata. Éppen egy esztendővel ezelőtt ugyanitt, a Velence Korzón volt az első, amit a nyáron egy székesfehérvári kiállításuk követett. Most visszatértek Velencére, ahol december 22-ig közel 40 impresszionista, naturalista stílusú táj- és  életképet, valamint absztrakt és avantgárd alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők a Korzó nyitvatartási ideje alatt.

Bővebben: Új kiállítás nyílt a Korzón

Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Angyal kerestetik karácsonyi ajándékozási akció a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány ötlete nyomán az alapítvány és a helyi TDM egyesület szervezésében. Az akció lényege roppant egyszerű: a Velence Korzón található Tourinform irodában elhelyeztek egy táblát, amelyre papírra vetett formában kitűzték 108 olyan gyermek kívánságát, akik rászoruló, nehéz helyzetben lévő családban nevelkednek, s külső segítség nélkül aligha jutnának egy-egy áhított ajándékhoz. A kitűzött kívánságcédulák közül bárki, aki segíteni szeretne, magához vehet egyet, vagy akár többet is, hogy igazi angyal módjára teljesítse és az ajándékot átadja a projekt záróeseményén, december 17-én, 11 órakor a Korzón.

Bővebben: Angyalok, hol vagytok?

Karitatív tevékenységgel is színezi a három adventi vasárnapot végigkísérő "Nekem Velence Advent" eseménysorozatot az önkormányzat és a helyi TDM egyesület. Sütemény-felajánlásokat vártak és kaptak is szép számmal magánszemélyektől, vállalkozásoktól. Az első jótékonysági süteményvásár rögtön beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis több, mint 72 ezer Ft adomány gyűlt össze, amelyet a Meseliget Óvoda számára ajánlottak fel a szervezők. Az összeget Koszti András polgármester és a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület elnöke, Bogdán Csaba adta át az óvoda vezetőjének.

Bővebben: 72 ezret gyűjtöttek az Óvodának

1. oldal / 87

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2017. december 18. hétfő 00:02,
Auguszta napja van.

Időjárás

Javascript error before this line
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.