Hivatalos adatok még nincsenek, ám az szemmel is megállapítható volt, hogy az idei évben rengetegen választották kikapcsolódásuk színhelyéül az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, melynek ezúttal is Velence adott otthont. A korábbi vándorfesztivál immár negyedik éve a tóparton "ragadt", ami persze nem csoda, hiszen páratlan fekvése okán ide egy ugrás kiruccanniuk a fővárosiaknak és a székesfehérváriaknak egyaránt. Az idén várhatóan megdől a tavalyi, 111 ezres látogatói szám, így a 43 éves fesztivál örökranglistájának első három helyén Velence áll!

Bővebben: EFOTT: idén is hullámzott a tömeg

Velencén járt július 12-én a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny zsűrije. A szakmai szemlézésen a legmagasabb szinten képviseltette magát a nívós megmérettetés; a szervezőbizottság és a zsűri elnöke, dr. Csemez Attila vezette a csapatot, melynek tagja volt még Spanyárné Halász Szilvia régióvezető - nem mellesleg Székesfehérvár főkertésze és városüzemeltetési igazgató-helyettese -, valamint Megyesi Éva zsűritag, a Kertészet és Szőlészet című lap szakújságírója, Nagy Gábor Zsűritag, a Probio Balatonfüredi Településüzemeltetési Zrt.okl. tájépítészmérnöke. A szakembereket Koszti András polgármester fogadta, majd kalauzolta végig a "Virágváros" címet már korábban méltán elnyerő településen.

Bővebben: A környezetszépítést szemlézték

A hivatalos sajtóbejárással és tájékoztatóval szerdán beindult a programok áradata az EFOTT-on. A nyitóeseményen részt vett és köszöntőt mondott dr. Bódis József oktatási államtitkár, L. Simon László országgyűlési képviselő, a házigazda Velence polgármestere, Koszti András, az idei társrendező ELTE kancellárja, dr. Scheuer Gyula, Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Gulyás Tibor HÖOK-elnök. Az ország egyik legnagyobb fesztiválja július 16-án hajnalig számtalan könnyűzenei sztárfellépőt és sok más kulturális programot tartogat az érdeklődők számára. A két legnagyobb név két világsztár énekes, John Newman és Jessie J. lesz.

Bővebben: Beindult az EFOTT fesztiváljárata

Ingyenes strandjárat közlekedik a nyáron Csákvár és Velence között. Az első busz július 7-én, pénteken 9.00 órakor indul a Szabadság térről, vissza pedig 18.00 órakor a Velence Korzótól. Ezt követően - ugyanezekkel az indulási és érkezési paraméterekkel - július 14-én, 21-én és 28-án közlekedik a járat, amelyet Európai Uniós forrásból, a magyar kormány által biztosított EFOP-os pályázat segítségével finanszíroz Csákvár Önkormányzata.
Nem kis kockázatot vállalt Velence polgármestere, Koszti András, amikor egy esztendővel ezelőtt egy elvetélt külső próbálkozást követően arra kérte a helyi képviselő-testületet, hogy támogassák elképzelését, miszerint az Önkormányzat szervezésében a település vállalja fel a Nemzeti Vágta első Fejér megyei futamának megrendezését. Most már kijelenthető; remekül döntöttek a testület tagjai, hogy egyhangúlag támogatták a városvezető elképzelését, aki előbb megállapodott a patinás megmérettetés illetékeseivel, majd felállította szervezőgárdáját, amely sikeresen előkészítette, majd lebonyolította az I. Velencei Vágtát.

Bővebben: Velencei Vágta: elsőre nagy siker

1. oldal / 98

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. július 21. szombat 13:18,
Dániel és Daniella napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.