Sok egyéb település mellett - hogy csak a legutóbbi négyet említsük - Fót, Albertirsa, Martonvásár és Bakonyszombathely után 2018. május 24-én, csütörtökön Velencére érkezik a "Menő reformáció" mobil kiállítása. A Reformáció Emlékbizottság 2017 után idén újra csatasorba állított mozgó tárlata - amely egy kifejezetten erre a célra átalakított, alacsony padlós, mintegy 17 méter hosszú, városi csuklós busz - a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium udvarán várja az érdeklődőket 8.00-tól 16.00 óráig. A kiállítás új megközelítésből kívánja átadni és „szállítani” az 500 (+1) éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat és tanításokat.

Bővebben: Menő reformáció, buszba zárva

Kisebb megszakításokkal több, mint egy esztendeje folynak munkálatok a DRV velencei és tókörnyéki vízvezeték-hálózatán. Bár a szolgáltató folyamatosan felhívta a figyelmet közleményeiben arra, hogy a szivacsos mosatás és a tolózárak cseréje során - a nem éppen kellemes szolgáltatási szünetek mellett – elszíneződhet a csapból folyó víz, úgynevezett „fekete víz” alakulhat ki, ami a minőséget nem befolyásolja, ez nem nyugtatta meg a fogyasztók jelentős részét. Éppen ezért valószínűleg jó hírrel szolgálhatunk a környék lakóinak és nyaralótulajdonosainak, ugyanis a DRV és külső munkapartnerei június közepére befejezik a munkálatokat.

Bővebben: A szezonra befejezi munkáit a DRV

Az idén Velencén, a Kastélyparkban kerül megrendezésre a Fejér Megyei Polgárőr Nap június 2-án. A programok reggel 8.30-kor a zichyújfalui mazsorett csoport felvezető műsorával startolnak, majd 9.00 órakor dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Koszti András, Velence polgármestere köszönti a résztvevőket. A hivatalos megnyitó után, fél 10-kor startol az OPSZ tókerülő kerékpáros versenyének mezőnye, miközben bográcsokban rotyognak majd a finom étkek főzőverseny keretében. 10.00 órakor újra a mazsorettek, Fülöp Tibor bűvész, a dinnyési, végül pedig a dunaújvárosi népdalkör szórakoztatja a közönséget. 13.30-kor lép színpadra a nap fő vendége, Mészáros János Elek.

Bővebben: Megyei Polgárőr Nap a tóparton

Mint arról már korábban hírt adtunk, július 1-jén kerül megrendezésre az első Velencei Vágta, a Nemzeti Vágta előfutama. Az esemény szervező csapata Koszti András polgármester vezetésével kora tavasz óta gőzerővel dolgozik a rendezvény előkészítésén és kiegészítő programjain. A legfontosabb teendő a versenypálya kijelölése. Az eredetileg tervezett helyszín, a Sárkányos rét az elsődleges mérések és tervek alapján kicsit szűkös a versenyek megrendezésére, ezért váltani kell.

Bővebben: A tóparton vágtáznak júliusban

Petőfi, Az árva lány című verse ihlette a régi mondást, miszerint: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ennek alapján nagyon sok jó ember él Velencén, ugyanis május 12-én a város apraja-nagyja, óvodások, iskolások, szülők, pedagógusok és a mindig nagyon aktív nyugdíjasok vettek részt a hagyományos virágosítási munkálatokban a település több pontján. A rendkívül hasznos és dicsérendő önkéntes tevékenységből Koszti András polgármester is kivette a részét feleségével együtt. Ő és az általa vezetett képviselő-testület büszke lehet arra, hogy hosszú évek óta nagy gondot fordítanak a város közterületei, utcái, parkjai zöldterületének megóvására, virágos összképének fokozására.

Bővebben: Elnöki vizit, összefogás, virágosítás

1. oldal / 94

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. május 26. szombat 07:44,
Fülöp és Evelin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.