A futás és a közterület hulladéktól való megtisztítása önmagában véve, külön-külön is dicséretes tevékenység, a kettő együtt azonban többszörösen is kalapemelést érdemlő. Egy lelkes tóparti közösség, a Velence RUN csapata Hornok Róbert vezetésével máris kiérdemelte a fejfedők sűrű emelgetését, ugyanis önkéntes vállalásban tisztították meg a szeméttől a tóparti egy forgalmas szakaszát a Korzó és az északi Strand között. Több, mint egy tucat kisebb zacskónyi, összességében egy nagy kukára való szemetet, felelőtlenül eldobott csikket, sörös- és üdítős dobozt, flakonokat, zacskókat gyűjtöttek össze a résztvevők.

Bővebben: Szemétszedés, lendületből

Az előfutamokkal és bemutatókkal megkezdődött a 11. Nemzeti Vágta Budapesten a Hősök terén. A rangos eseményen először volt érdekelt Velence. A tóparti város színeit képviselő Sipos Imre nem volt szerencsés, ugyanis fiatal, ebben a műfajban kevés rutinnal rendelkező lova, Fokos kicsilány nehezen rajtolt, alaposan beragadt, majd hiába eredt a mezőny után, felzárkóznia sikerült, előznie nem, az 5. helyen zárt előfutamában, a folytatásban így már nem lesz érdekelt.

Bővebben: Helytállt Velence lovasa a vágtán

A Velencei-tó környékén 2018. szeptember 15-én kerékpáros verseny és túra kerül megrendezésre, ezért a térségben forgalomkorlátozásokra kell számítani. Szombaton 10 óra 30 perc és 15 óra között a „Velence Országúti Maraton HT130 és Velence Országúti Maraton RT55” elnevezésű kerékpáros verseny kerül megrendezésre, amely az alábbi útvonalakat és helyszíneket érinti:

Bővebben: Hétvégi lezárások a Velencei-tónál

Az már nem újdonság, hogy a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány, Fekete Zsuzsanna vezetésével mindent elkövet annak érdekében, hogy a kötelékeikbe tartozó nehéz sorsú családok, s főképp azok gyermekei életét amiben csak lehet, kicsit könnyebbé tegyék. A most véget ért nyár rendkívül eredményes volt számukra, az önkormányzat állandó támogatásának és néhány nemes felajánlásnak köszönhetően. Az alapítvány által szervezett táborokban nagyon sokan megfordultak, sikerült a Balatonra, sőt, a horvát tengerpartra is eljutnia sok olyan apróságnak, akik másképp valószínűleg soha nem részesülhettek volna ilyen élményekben.

Bővebben: Rászoruló gyerekek gazdag nyara

Valószínűleg nem egyedi, de mindeképpen megható történet a 75 esztendős Kovács Józsefnéé, akinek csecsemőként a II. Világháborúban szüleivel együtt kellett a Velencei-tó partjáról az Alföldre menekülnie. A kedves, idős hölgy fia "merénylete" által, Velence polgármestere, Koszti András közreműködésével 74 év után augusztus végén tért vissza először szülőhelyére, úgy, hogy mit sem sejtett az ellene készülű "merényletről". Fia egy budapesti kiruccanásra hívta meg, melynek végén "véletlenül" Velencén, a Polgármesteri Hivatalban kötöttek ki, ahol a város első embere üdvözölte a meglepett és meghatott asszonyt, aki élményeit egy levélbe foglalva mondott köszönetet.

Bővebben: 74 év után ismét Velencén

1. oldal / 102

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. szeptember 24. hétfő 13:38,
Gellért és Mercédesz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.