Harmadik alkalommal rendezi meg az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény az Integrált Regionális Kulturális Fesztivált Székesfehérváron. A fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai közös produkciókban lépnek színpadra október 27-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban.

Az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Integrált Regionális Kulturális Fesztiválját első alkalommal 2010-ben rendezték meg az intézmény „Befogadó pedagógia – befogadó társadalom” című nyertes uniós projektjének egy nagyszabású pályázati rendezvényeként.

A projektben a különböző gyógypedagógiai szolgáltatások fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítottak és fordítanak ma is a társadalmi befogadásra, a fogyatékosság iráni elfogadó attitűd kialakítására, szemléletformálásra. E feladatot többek között integrált rendezvények szervezésével látják el. Ezek célja, hogy a fogyatékos és ép gyermekek együtt tevékenykedjenek, sportoljanak, szórakozzanak, megismerjék és elfogadják egymás különbségeit. A fesztivál első alkalommal óriási sikert aratott, megmozgatta a város, a megye és a régió érintett intézményeit. Ráirányította a figyelmet az esélyegyenlőségre, a sérült emberek értékeire, az elfogadásra és befogadásra. Megszületett az ötlet: ebből a programból hagyományt kell teremteni.

A III. Integrált Regionális Kulturális Fesztiválon fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai lépnek fel, - és ami a legfontosabb - közös produkciókban is. Egy olyan fesztiválról van szó, amely mind korosztályban, mind sajátos nevelési igény szerint, mind pedig a művészeti ágak szerint a lehető legszínesebb. Székesfehérvár és a régió számos intézményéből lépnek fel sérült és ép gyermekek, fiatalok az óvodásoktól a főiskolai hallgatókig. A program zárásaként különleges műsorral készülnek az Arany János iskola pedagógusai.

A 2014. október 27-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban 17.00 órakor kezdődő fesztivál résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti és nyitja meg az eseményt. A műsorvezető Varga Livius zenész, életművész, a Quimby alapítója lesz.


Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. április 12. hétfő 14:38,
Gyula napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com