Megújul az autóbusz-menetrend Székesfehérváron. A tervezetten július elejétől életbe lépő változások az utasok jobb kiszolgálását célozzák, egy a mai valós igényekhez jobban igazodó hálózat kialakításával. A szakemberek által készített anyaggal kapcsolatban az Önkormányzat április 30-ig – a járványhelyzetre tekintettel – online vagy írásban várja a lakossági véleményeket, javaslatokat. A közösségi közlekedés hálózati térképét a városi honlapon mindenki elérheti, itt egy utazástervező program is segíti az új menetrend megismerését.
 
Fontos előrelépés, hogy jelentősen csökken az átszállások száma, könnyebben elérhető lesz a kórház, a Vasútállomás, a városi piac; a fontosabb járatokon bővül az üzemidő reggel és este is; jobb járatsűrűséggel és jobb elérésekkel számolhatnak majd az autóbusszal utazók. 
 
Az új hálózatban a tervek szerint 3.247.652 km lesz az éves futásteljesítmény, amely többlet jelentős részéből az Alba Ipari Zóna új területei is elérhetőek lesznek. A nyári fejlesztések döntő része a mai hálózat átszervezéséből fedezhető. A beérkezett javaslatok feldolgozása és véleményezése után pedig az új menetrend véglegesítésére is sor kerül.
 
A bevezetést a kevésbé forgalmas – nem tanítási időszakra eső – nyári hónapokban tervezi a város. Az átállás megkönnyítésére kéthetes „tesztidőszakot” tartanak, ez idő alatt mindenki ingyenesen veheti majd igénybe a helyi közösségi közlekedést.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 12. szerda 04:43,
Pongrác napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com